Noortekonverents “Õigus olla laps: eile, täna, homme”

20. november, 2014 0

Täna, 20. novembril, algusega kell 11.00 toimub sadamas seisval Tallinki “Romantika” laeval MTÜ Lastekaitse Liit noortekonverents „Õigus olla laps: eile, täna, homme, mille fookuses on Eesti lapse mured ja rõõmud läbi aja.

Konverents jätkab Lastekaitse Liidu iga-aastast lapse õiguste konventsioonile pühendatud ürituste traditsiooni. Sel aastal aga on tegemist unikaalse konverentsiga, mille on algusest lõpuni kokku pannud noored ise – plaanis on päev ilma ühegi ettekandeta. Ettekannete asemel on kohal külalised meediast, poliitikast ja meelelahutusmaailmast. Oma arvamuse laste õigustest ütlevad välja Robert Rool ja Heidi Tammar; Laine Randjärv, Liisa Pakosta, Jüri Ratas ja Rainer Vakra. Oma vaate tulevikutehnoloogiast esitab Henrik Roonemaa. Lisaks saab näha Improteatrit ja Stand-up komöödiat ning palju muud. Päeva juhivad Kerli Dello ja Nikolai Kunitsõn. Videotervituse teeb haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski ning oma lapsepõlve mälestustest räägivad mitmed tuntud ühiskonnategelased.

Konverentsil avaldatakse MTÜ Lastekaitse Liit poolt 01.06.-15.10.2014 läbiviidud uuringu  ”Laste ja noorte osalus ja kaasamine koolis” tulemused. Uuringus, milles osales 1787 last üle-Eesti, kinnitas paraku ainult 33% lastest ja noortest, et kool on neid kaasanud koolielu korraldamisesse, samas kui 75% õpilastest soovib antud teemadel kaasa rääkida (13-aastane tüdruk Kääpalt: „Oluline, et suuri otsuseid ja valikuid ei tehtaks ilma õpilaste arvamust arvestamata, ja arutataks kõigiga otsuse tegemise vajalikust või mittevajalikust.“ ).

Samuti antakse kätte MTÜ Lastekaitse Liit video-, foto- ja joonistuskonkursi „Õigus olla laps!“ auhinnad.

Konverentsi saab otse vaadata ka ERRi uudisteportaalist.

Konverents toimub Lapse õiguste kuu raames, mis on pühendatud ÜRO Lapse õiguste konventsiooni 25-ndale aastapäevale. Vaata lähemalt Lapse õiguste kuu tegevusi: http://konventsioon25.lastekaitseliit.ee/, samas saab tutvuda ka konverentsi kavaga.

Noortekonverents toimub projekti “Lapse hääl!” raames, mida toetab Sotsiaalministeerium ja EMP toetuste Vabaühenduste Fond Avatud Eesti Fondi vahendusel

Täna, 20. novembril, algusega kell 11.00 toimub sadamas seisval Tallinki “Romantika” laeval MTÜ Lastekaitse Liit noortekonverents „Õigus olla laps: eile, täna, homme, mille fookuses on Eesti lapse mured ja rõõmud läbi aja.

Konverents jätkab Lastekaitse Liidu iga-aastast lapse õiguste konventsioonile pühendatud ürituste traditsiooni. Sel aastal aga on tegemist unikaalse konverentsiga, mille on algusest lõpuni kokku pannud noored ise – plaanis on päev ilma ühegi ettekandeta. Ettekannete asemel on kohal külalised meediast, poliitikast ja meelelahutusmaailmast. Oma arvamuse laste õigustest ütlevad välja Robert Rool ja Heidi Tammar; Laine Randjärv, Liisa Pakosta, Jüri Ratas ja Rainer Vakra. Oma vaate tulevikutehnoloogiast esitab Henrik Roonemaa. Lisaks saab näha Improteatrit ja Stand-up komöödiat ning palju muud. Päeva juhivad Kerli Dello ja Nikolai Kunitsõn. Videotervituse teeb haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski ning oma lapsepõlve mälestustest räägivad mitmed tuntud ühiskonnategelased.

Konverentsil avaldatakse MTÜ Lastekaitse Liit poolt 01.06.-15.10.2014 läbiviidud uuringu  ”Laste ja noorte osalus ja kaasamine koolis” tulemused. Uuringus, milles osales 1787 last üle-Eesti, kinnitas paraku ainult 33% lastest ja noortest, et kool on neid kaasanud koolielu korraldamisesse, samas kui 75% õpilastest soovib antud teemadel kaasa rääkida (13-aastane tüdruk Kääpalt: „Oluline, et suuri otsuseid ja valikuid ei tehtaks ilma õpilaste arvamust arvestamata, ja arutataks kõigiga otsuse tegemise vajalikust või mittevajalikust.“ ).

Samuti antakse kätte MTÜ Lastekaitse Liit video-, foto- ja joonistuskonkursi „Õigus olla laps!“ auhinnad.

Konverentsi saab otse vaadata ka ERRi uudisteportaalist.

Konverents toimub Lapse õiguste kuu raames, mis on pühendatud ÜRO Lapse õiguste konventsiooni 25-ndale aastapäevale. Vaata lähemalt Lapse õiguste kuu tegevusi: http://konventsioon25.lastekaitseliit.ee/, samas saab tutvuda ka konverentsi kavaga.

Noortekonverents toimub projekti “Lapse hääl!” raames, mida toetab Sotsiaalministeerium ja EMP toetuste Vabaühenduste Fond Avatud Eesti Fondi vahendusel.

Pilte konverentsist

IMG_9784 IMG_9822 IMG_9700 IMG_9692 IMG_9581 IMG_9539 IMG_9513